.o0 Trobada Ecosófica – Encuentro Ecosófico 0o.


ecosofia-pere-lluis-pla-boixo

**************************************************************************
“Creixement indefinit versus Biosfera finita” (Jorge Riegmann)
***************************************************************************
Hola… eco-penya… aquest és un MISSATGE pels ECOSÒFICS que tinguin el quixotesc esperit, (ara que encara es pot), de voler frenar el canvi climàtic… us envio el contingut d’un cartell que explica la proposta del VIVER-SEMINARI del GRUP-ECOSÒFIC i que monitoritzen en Dani Turon i en Pere-Lluís Plaboixó.
I que serà aquest DIMECRES DIA 8 de Març, de 18H A 20,30 H. a la “SALA PAGESES” AL CENTRE DE LA IMATGE DE LA VIRREINA.
Rambles nº 99.
SALUT I GAIA SEMPRE
P.
CONTINGUT DEL CARTELL :
Dintre del marc del “Laboratori d’Aprenentatge Comunitari”
Els dimecres de 18h a 20’30h. fins a finals de Maig,
es convoca a qui vulgui participar (lliura o satèl·lit-ament i sense compromís de continuïtat) :
en el VIVER-SEMINARI-D’INVESTIGACIÓ de la NO-ESFORÇADA-CORAL DIDÀCTICA
i alhora GRUP-DE-PARLA :
dels “GRUPS ECOSÒFICS del CLIMATISME PRODUCTIU”.
En l’EUTOPIA de la “Gota del Colibrí”
per frenar l’ESCALFAMENT-GLOBAL…

La proposta té dues vessants :
1ª) Una, és el recitatiu-coral dels materials Ecosòfics com a pràctica d’aprenentatge.
2ª) L’altre, com a pràctica d’Ecoativisme, és la producció de síntesis, diagrames o “Art-Ecosòfic.
La segona proposta implica : una voluntària i simbòlica producció i la perspectiva d’exposició en una sala de la Virreina pel mes d’Abril. També es preveu : (comparant tot lo produït), un estímul monetari i simbòlic (en que l’autor, solament cedeix la reproducció per a la “Difusió de la Xarxa”, llançar-la). Incentiu atorgat, per les votacions del “Grup de parla”, que en si mateix, és el Viver”. És així, que desenvoluparem : una pràctica de “Micro-mercat-simbòlic”, que de lo produït assajarà : una hermenèutica o interpretació, d’hipotètic “grau de valor Ecosòfic”…

EL CONCEPTE D’ECOSOFIA
( És un terme deduït principalment pels filòsofs Arne Naess, Felix Guattari i Raimon Pannikar)
Reconeixent que la ignorància no és absència de coneixement sinó de “Temprada Sensibilitat”;
l’ECOSÒFIA, es diferència de l’Ecologia, en que és un sentiment i no un simple fet racional :
En l’Equilibri societat-natura… amb la biodiversitat coexistint, és un integrar la Mare-Terra a la pròpia consciència. Un sentir-se en pau formant part de la interconnexió de la naturalesa.
Enmig de la crisis ecosistèmica del CANVI CLIMATIC… l’ECOSÒFIA, es Saviesa per habitar el planeta : Canvi de paradigma. Un transdisciplinari saber integrador, on apareix la bio-psico-sòcio-ambiental-persona : l’Ecopersona.

L’ECOSOFIA inclou, una HOLOCRÀCIA i una NOOCRÀCIA

Una HOLOcRÀCIA, sintetitzada, en el Yang-Yin del TOT i de la PART. Y entesa : com a una Uni-multi-cràcia de la “Sistèmica ciència” de la complexitat i els seus vincles.
I una NOOCRÀCIA, entesa : com un harmonitzar l’evolució cultural i la biològica, que entre el DE-CREIXAMENT i la CO-CREACIÓ un vincle estableix.

Oh, Noocràcia del lideratge col·lectiu!
Oh, cor dejunador del poeta, en que a mode de ningú, reflexa el món de les coses constretes a res” (Byung-Chul Han) “I que en mig de la devastació del món llançat, de l’ecosubjecte : la intencionalitat i la resiliència, indaga i vivència”. (Seminari Prisma) SALUT I GAIA SEMPRE ∞∞∞ Copyleft : plaboixo@hotmail.com ∞∞∞ plaboixo.blogspot.com

Acerca de Tashi Vasudeva - Víctor Campiña

.o0 En la red y fuera de ella nos podemos agrupar personas interesadas en implementar una (r) Evolución Interior ( Psicológica – Ética y Transpersonal_Transmental_Translingüística) unida a una (r)Evolución exterior (Política-Social-Económica-Artística y Educativa). Podemos trabajar en asamblea y en red desarrollando la conciencia grupal-etnocéntrica y actuar localmente teniendo en cuenta que la realidad se puede interpretar como holónica, fractal e interdependiente… así, lo que sucede localmente repercute globalmente. Podemos tener en cuenta que si somos librepensadoras y librepensadores vamos a tener puntos de discrepancia en nuestros posicionamientos… esto no debe asustarnos sino que es una oportunidad estimulante para desarrollar la empatía con el fin de permitirnos ensanchar y ampliar nuestro punto de vista sobre QUE hacer en la (r)Evolución Integral como primer punto… COMO hacerlo como segundo punto y pasar a la ACCIÓN como tercer punto. Cuando hay discrepancias es debido a que un@ defiende una TESIS y otr@ una ANTITESIS pero si somos lo suficientemente perspicaces y empátic@s, entre la TESIS (blanco) y la ANTITESIS (negro) podemos lograr una SÍNTESIS (gris) que integre las dos perspectivas aparentemente contrapuestas. También vamos a encontrar mucha Sinergia gracias a los puntos de Consenso-Unidad entre nosotr@s... Esto nos facilita muchísimo el trabajo en grupo. Cuando se da consenso sobre QUE hacer y COMO hacerlo… la implementación de la propuesta tiene la fuerza-energía y el apoyo de todo el grupo, esto permite derribar fácilmente los obstáculos que puedan aparecer en el intento de llevar a la praxis una idea consensuada. Asi pues podemos trabajar con los pies en la tierra encontrando nuestro ritmo y grado de compromiso con el Ideal implementable … balanceando y gesionando nuestra Libertad y nuestra Unidad en relación con nuestro grupo de afinidad en esta (r) Evolución inevitable. Tenemos una capacidad muy amplia de incidir en el medio… esto es poder y responsabilidad… No votamos cada cuatro años… cada pensamiento, palabra y acción que realizamos a cada segundo está construyendo nuestra realidad matizando los Campos Morfogenéticos de energía Evolutiva o Involutiva… cada vez que movemos el dinero votamos alimentando a la Involución o a la (r) Evolución por esto uno defiende la Banca Ética. Tod@s Junt@s podemos co-crear una transformación que se exteriorice en nuestros aspectos personales (egocéntricos), grupales (etnocéntricos) y universales (mundicentricos) 0o.
Esta entrada fue publicada en Miscelánea, Poesia, Reflexiones. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s